Suboxone Etki Mekanizması, Etkisi Nelerdir?

Suboxone Etki Mekanizması ve Etkileri Nelerdir?


suboxone nedir

Suboxone’un eroin ve diğer opiyat bağımlılığında çekilme belirtilerinin azalmasını sağlayan etken madde içerdiği buprenorfindir. Eroin ve diğer opiyatların aktive ettiği mü reseptölerine kısmi olarak bağlanır . Bu kısmi etki sayesinde eroin ve diğer opiyatlarla oluşan öforik etki ortaya çıkmazken, eroinin çekilme belirtileri önlenmiş olur.
Sürdürüm tedavisinde ise buprenorfin, eroin ve diğer opiyatlara duyulan aşermenin azalmasını sağlar. Alınan buprenorfin dozu artırılsa dahi oluşan tavan etkisi nedeniyle öfori oluşturmaz, ancak yeteri kadar reseptörü aktive ettiği için kişinin “normal” hissetmesini sağlar.
Suboxone’un içinde bulunan nalokson ise mü reseptörlerine ters etkiye sahiptir. Yani bu reseptörleri aktive eden ajanların bağlanmasına engel olmaktadır. Dilaltı yolla kullanıldığında bir etkisi yoktur. Ancak eğer damar yolu ile kullanılacak olursa etkisi görülür ve şiddetli çekilme belirtileri ortaya çıkarır.

Suboxone Hakkındaki Diğer Yazılar : 

Yorum yaptıktan sonra, gelen cevapların bildirimlerini almak istiyorsanız, "Beni Bilgilendir" işaretinin tıklanması gerekiyor.
İfadelerİfadeleri gizle